Οι συνταγές για αλμυρά κέικ είναι εξίσου νόστιμες και εύκολες υποδεικνύοντας μια διαφορετική προσέγγιση των κλασικών κέικ που όλοι γνωρίζουμε. Αλλαντικά, λαχανικά και τυριά μπορούν να γίνουν βασικά συστατικά για ένα αλμυρό κέικ. Είναι ιδανικά για brunch, για κολατσιό στο σχολείο ή το γραφείο και φυσικά για όλους εκείνους που αποφεύγουν την ζάχαρη.
Σας προτείνουμε μια υπέροχη συνταγή για αλμυρό κέικ με αλλαντικά και τυριά η οποία είναι εύκολη και γρήγορη. Δοκιμάστε το και εντυπωσιάστε τους όλους.
Yλικά
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
4 αυγά
100 ml. γάλα
200 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν (20 γρ.)
200 γρ. ζαμπόν
250 γρ. τυρί φέτα
250 γρ. κασέρι ή άλλο ημίσκληρο τυρί της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα έως ότου ασπρίσει. Σταδιακά ρίξτε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέστε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στη συνέχεια ρίξτε στο μίξερ το αλεύρι και το μπέικιν και αφήστε το μείγμα να χτυπηθεί.
Κόψτε σε μικρά κυβάκια το ζαμπόν, τη φέτα και το κασέρι.
Στο μπολ του μίξερ ρίξτε τώρα και τους κύβους από ζαμπόν, φέτα και κασέρι και ανακατέψτε με μια σπάτουλα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώστε καλά μια μακρόστενη φόρμα και βάλτε σε αυτή το μείγμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° C για 1 ώρα περίπου.
Ξεφορμάρετε το κέικ αφού κρυώσει και σερβίρετε.