Θα έχετε παρατηρήσει πως οι περισσότερες επιφάνειες κοπής έχουν μια τρύπα στη μια πλευρά τους. Γνωρίζετε σε τι χρησιμεύει αυτή;
Είμαστε σίγουροι πως πιστεύετε ότι είναι για να μπορείτε να κρεμάτε την επιφάνεια κοπής από ένα γάντζο στην κουζίνα σας. Ή για να την κρατάτε από εκεί όταν την χρησιμοποιείτε. Και όμως! Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
Η τρύπα στην επιφάνεια κοπής είναι για να μεταφέρετε τα κομμένα λαχανικά ή κρεατικά απευθείας στην κατσαρόλα ή το τηγάνι σας χωρίς να κινδυνεύετε να καείτε. Απλά τοποθετήστε την επιφάνεια κοπής πάνω από το άνοιγμα του μαγειρικού σας σκεύους, σπρώξτε τα κομμένα κομμάτια τροφής προς την τρύπα και ρίξτε τα μέσα.
Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει περίπτωση να καείτε καθώς το χέρι σας δεν θα έρθει σε άμεση επαφή υδρατμούς από νερό που κοχλάζει ή ατμούς λαδιού, ούτε κινδυνεύετε να σας πεταχτεί κάτι όταν ρίξετε μέσα τα κομμένα υλικά σας.
Δεν είναι υπέροχο;