Prima.grPrima.grPrima.gr
Notification
Font ResizerAa
  • Μόδα
  • Ομορφιά
  • Celebrities
  • Royals
  • Ευεξία
  • Σπίτι
  • Food
  • Κατοικίδιο
  • Ταξίδια
  • Διακόσμηση
  • Αγορές
Reading: Συνταγή: Κοτόπουλο με ρύζι και Zaatar (ζαατάρ)
Share
Font ResizerAa
Prima.grPrima.gr
  • Μόδα
  • Ομορφιά
  • Celebrities
  • Royals
  • Ευεξία
  • Σπίτι
  • Food
  • Κατοικίδιο
  • Ταξίδια
  • Διακόσμηση
  • Αγορές
Search
Follow US
© 2024 Prima.gr. All Rights Reserved.
Prima.gr > Food > Συνταγή: Κοτόπουλο με ρύζι και Zaatar (ζαατάρ)
Food

Συνταγή: Κοτόπουλο με ρύζι και Zaatar (ζαατάρ)

Άννα Μακρή
Last updated: 22 Ιανουαρίου, 2025 6:14 μμ
Άννα Μακρή Published 22 Ιανουαρίου, 2025
Share
4 Min Read
SHARE

Αν αναζητάτε έναν τρόπο να δώσετε μια εξωτική πινελιά στο καθημερινό σας τραπέζι, τότε αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι και Zaatar (ζαατάρ) είναι ό,τι πρέπει!

Περιεχόμενα
ΥλικάΕκτέλεσηΣοτάρισμα του κοτόπουλουΠροετοιμασία του ρυζιούΨήσιμοΣερβίρισμαΑποθήκευση και ζέσταμα

Το ζαατάρ, ένα ιδιαίτερο μείγμα μπαχαρικών της Μέσης Ανατολής, χαρίζει στα πιάτα μια ξεχωριστή γεύση με νότες θυμαριού, σουσαμιού και ελαφριάς οξύτητας από το σουμάκι. Σε συνδυασμό με το τρυφερό κοτόπουλο και το αφράτο ρύζι, δημιουργείται ένα πλήρες γεύμα που ισορροπεί ανάμεσα στο υγιεινό και το απολαυστικό. Ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι αλλά και για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, αυτό το πιάτο υπόσχεται να γίνει από τα αγαπημένα σας!

 

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μπούτια κοτόπουλου με κόκαλο και δέρμα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο (περίπου 3 σκελίδες)
  • 1 φλιτζάνι ρύζι jasmine, ξεπλυμένο ή κους-κους
  • 4 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζαατάρ, ένα παραδοσιακό μείγμα μπαχαρικών της Μέσης Ανατολής που περιλαμβάνει αποξηραμένα βότανα όπως ρίγανη, θρούμπι ή θυμάρι, σουσάμι, σουμάκ και αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας σπόροι ροδιού
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
  • Φέτες λεμονιού για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σοτάρισμα του κοτόπουλου

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ και κατάλληλο για φούρνο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και τοποθετήστε το στο τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω. Μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Γυρίστε το και μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά. Βγάλτε το κοτόπουλο από το τηγάνι.

Προετοιμασία του ρυζιού

Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να βγάλει τα αρώματά του. Ρίξτε το νερό, το ρύζι, 2 κουταλιές αμύγδαλα, 1 κουταλιά ζαατάρ, ένα παραδοσιακό μείγμα μπαχαρικών της Μέσης Ανατολής που περιλαμβάνει αποξηραμένα βότανα όπως ρίγανη, θρούμπι ή θυμάρι, σουσάμι, σουμάκ και αλάτι και το υπόλοιπο αλάτι. Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω από το ρύζι. Σκεπάστε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο ή ένα καπάκι και αφήστε να βράσει.

Ψήσιμο

Ψήστε για 20 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και το κοτόπουλο να φτάσει τους 75°C εσωτερική θερμοκρασία. Βγάλτε το τηγάνι από τον φούρνο, αφαιρέστε το κάλυμμα και αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στη λειτουργία γκριλ. Ρίξτε το υπόλοιπο ζαατάρ, ένα παραδοσιακό μείγμα μπαχαρικών της Μέσης Ανατολής που περιλαμβάνει αποξηραμένα βότανα όπως ρίγανη, θρούμπι ή θυμάρι, σουσάμι, σουμάκ και αλάτι πάνω στο κοτόπουλο και ψήστε για άλλα 4 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.

Σερβίρισμα

Ανακατέψτε το ρύζι με ένα πιρούνι, προσθέστε τους σπόρους ροδιού και τα υπόλοιπα αμύγδαλα. Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Αποθήκευση και ζέσταμα

Το κοτόπουλο και το ρύζι μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και τρεις ημέρες. Για ζέσταμα, τοποθετήστε τα σε πυρίμαχο σκεύος, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 175°C για 10-15 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 5 λεπτά.

You Might Also Like

σκορδόψωμο
Πανεύκολο και νόστιμο: Μυρωδάτο σκορδόψωμο με τυριά
3 κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ για να απολαύσεις με την παρέα
Βάψατε τα πασχαλινά αυγά. Ξέρετε για πόσο διάστημα είναι ασφαλή; Διαβάστε τις επίσημες οδηγίες.
Συνταγή Μελιτζάνες παπουτσάκια από τη Ντίνα Νικολάου
Τρυφερό και ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα, αβοκάντο και μοτσαρέλα
TAGGED:συνταγή
Previous Article Mocha mousse: Πώς να προσθέσετε το χρώμα του καλοκαιριού 2025 στο στυλ σας
Next Article Πώς να πετύχετε τέλειο λευκό μανικιούρ χωρίς το αποτέλεσμα «Tipp-Ex»
- Advertisement -
Ad imageAd image

You Might also Like

Ποιος είναι ο τέλειος βαθμός ωρίμανσης της μπανάνας;

8 Μαρτίου, 2025
Γιαουρτλού κεμπάπ

Για τους μερακλήδες! Συνταγή Γιαουρτλού κεμπάπ

20 Αυγούστου, 2022
Κοτοπουλο με ντοματίνια

Κοτόπουλο με λάιμ, κόλιαντρο και ψιλοκομμένα ντοματίνια

18 Απριλίου, 2022
μήλα με φύλλα φασκόμηλου

Τραγανά μήλα με φύλλα φασκόμηλου και σιρόπι σφενδάμου

15 Απριλίου, 2022

Φτιάξτε υπέροχα μπουρεκάκια πατάτας με τόνο. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

14 Οκτωβρίου, 2022

Μμμ… Ζυμαρικά με φρέσκια ντομάτα και ελιές – Έτοιμο σε 30’ λεπτά!

18 Απριλίου, 2022
Σαλάτα ζυμαρικών

Απλά και υγιεινά: Σαλάτα ζυμαρικών με ντοματίνια και χυμό λεμόνι

18 Απριλίου, 2022

Ελαφριά σαλάτα με ζυμαρικά – Έτοιμο και ωραίο γεύμα μέσα σε 10 λεπτά!

18 Απριλίου, 2022

prima

  • Όροι Χρήσης
  • GDPR Privacy policy
  • Σχετικά με εμάς
  • Contact
Subscribe Newsletter
Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!
[mc4wp_form]

Find Us on Socials

© 2025 Prima.gr. All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?