Τα κεφτεδάκια είναι ένα πολύ κλασσικό και ωραίο φαγητό αλλά εμείς θα σας τα παρουσιάσουμε σε μία εκδοχή που θα σας απογειώσει. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μία συνταγή για κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα.
Υλικά:
- 500 γραμμάρια κιμάς ανάμεικτος (χοιρινό και μοσχάρι)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε νερό με γάλα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 αυγό
- λίγο χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- δυόσμος
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 150 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κύβους
- Ελαιόλαδο
- Αλεύρι
Πως τα φτιάχνουμε:
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και πλάθουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τοποθετούμε ένα κύβο φέτας μέσα
- Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια
- Βάζουμε ένα τηγάνι στην εστία του φούρνου σε δυνατή φωτιά και μόλις το λάδι ζεσταθεί τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαγειρευτούν από μέσα.
TIP: Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να φτιάξετε και μία σάλτσα από ντομάτα και να βάλετε μέσα τα κεφτεδάκια για να τα απογειώσετε.