Καλοκαίρι, ήλιος θάλασσα και ψάρια. Ένας ιδανικός ελληνικός συνδυασμός που αρμόζει στην εποχή που διανύουμε.
Και μπορεί τα ψάρια να είναι ιδανικά για το καλοκαίρι, αλλά δεν μπορείς να τρως συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Έτσι πρέπει να κάνεις την διαφορά και να δώσεις κάτι διαφορετικό στον ουρανίσκο σου. Οπότε δοκίμασε μία πίτσα που είναι με γαρίδες και φέτα.
ΥΛΙΚΑ:
Ζύμη:
- 2 κούπες αλεύρι
- 4 γρ. μαγιά (μισό φακελάκι)
- 1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 3/4 κούπας νερό χλιαρό
Για την πίτσα:
- σάλτσα για πίτσα
- 3 κούπες τυρί ένταμ τριμμένο
- 350 γραμμάρια φέτα
- 1 ντομάτα
- 250 γραμμάρια γαρίδες μικρές καθαρισμένες
- ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το λάδι στο χλιαρό νερό και μετά όλο μαζί στο αλεύρι.
- Ζυμώνουμε καλά και μόλις έχουμε μια μαλακή ζύμη (ανάλογα προσθέτουμε νερό ή αλεύρι αν χρειαστεί) την κάνουμε μπάλα, την αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και την σκεπάζουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Κόβουμε τη φέτα σε μικρά κυβάκια.
- Πλένουμε και στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά τις γαρίδες.
- Ξεσπορίζουμε τη ντομάτα και την κόβουμε κι αυτήν σε μικρά κυβάκια.
- Παίρνουμε τη ζύμη μας αφού έχει διπλασιαστεί σε όγκο και την ξαναζυμώνουμε να ξεφουσκώσει.
- Την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο ή ανάλογα τα γούστα μας και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.
- Αλείφουμε τη ζύμη με αρκετή σάλτσα και απλώνουμε το τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας 1 εκ. γύρω γύρω.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες, τη ντομάτα και τη φέτα σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
- Τρυπάμε με ένα πιρούνι το 1 εκ. ζύμης που αφήσαμε στις άκριες και ψήνουμε την πίτσα σε 210 βαθμούς στην κάτω σχάρα του φούρνου με αντιστάσεις.