Μικροί και μεγάλοι υποκλίνονται στη νοστιμιά τους. Οι φράουλες είναι από τα φρούτα που δεν λείπουν σχεδόν από κανένα σπίτι και εμείς σήμερα τις κάνουμε… πίτα! Γλυκιά και λαχταριστή!
Υλικά
- 1 κιλό φράουλες
- 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα φράουλα
- 3 φλιτζ. νιφάδες βρώμης
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα τριμμένο τζίντζερ
- 1 φλιτζ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
- 1 φλιτζ. ζάχαρη καστανή
Διαδικασία
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε στα δύο. Τις αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τη μαρμελάδα. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις νιφάδες βρώμης, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ.
Παίρνουμε το βούτυρο μαλακωμένο, το κόβουμε σε κομματάκια και το ρίχνουμε στις νιφάδες της βρώμης. Ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να σχηματισθούν μικρά ψιχουλιαστά κομματάκια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε μια πρώτη στρώση φρούτου, πασπαλίζουμε με μερικά ψιχουλάκια βρώμης. Ακολουθεί δεύτερη στρώση φρούτου και αμέσως μετά τα υπόλοιπα ψιχουλάκια πασπαλιστά. Από πάνω τελειώνουμε με μικρούς κύβους βουτύρου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η κρούστα, για περίπου 25 λεπτά και στο σερβίρισμα συνοδεύουμε με μία μπάλα παγωτό βανίλια.