Με υλικά που σίγουρα έχεις σπίτι, η μανιταρόσουπα που θα δεις παρακάτω είναι πιο εύκολη από αυτό που φαντάζεσαι! Άσε, που θα χρειαστείς 10 λεπτά μόνο να τη φτιάξεις…
Υλικά
- 400 γραμμ. μανιτάρια
- 1 φλιτζ. φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. γάλα φρέσκο (χλιαρό)
- 2 φλιτζ. νερό
- 1 κουταλιές αλεύρι
- 1 κουταλάκι κόφτο αλάτι
- ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- ¼ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ότι μέγεθος μας αρέσει. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, σκορπίζουμε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τα δυο φλιτζάνια νερού ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 5-10’ ανακατεύοντας μερικές φορές.