Το τσουρέκι είναι από τα must των γιορτών του Πάσχα. Είναι δεδομένο πως είτε Θα φτιάξετε, θα σας δωρίσουν ή θα αγοράσετε με αποτέλεσμα σχεδόν κάθε σπίτι να έχει πληθώρα τσουρεκιών. Και τώρα τι θα τα κάνετε;
Μια λύση είναι να τα βάλετε στην κατάψυξη για να μην ξεραθούν και μια άλλη είναι να τα χρησιμοποιήσετε ως βάση για τούρτα. Διαβάστε πως στην παρακάτω συνταγή.
Τούρτα με πασχαλινό τσουρέκι
✅ Για την βάση: 1 τσουρέκι μεγάλο
✅ Φτιάξτε ένα σιρόπι καραμέλας από τα εξής υλικά.
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
20 γραμμάρια βούτυρο
50 ml ουίσκι, κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού νερό
Σε ένα μπρίκι λιώστε την ζάχαρη με το νερό και στην συνέχεια προσθέστε το βούτυρο και το κονιάκ. Αφήστε να μείγμα βράσει.
✅ Για την κρέμα θα χρειαστείτε:
3 αυγά
70 γραμμάρια αλεύρι
200 ml φρέσκο γάλα
800 ml φρέσκο γάλα
100 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος
50 γραμμάρια κακάο
Χτυπήστε με το σύρμα τα αυγά με το αλεύρι και τα 200 ml γάλα. Σε μια κατσαρόλα βάλτε τα 800 ml φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη, τη σοκολάτα και το κακάο. Όταν λιώσει, ρίξτε το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας. Αφήστε το να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
✅ Για την συναρμολόγηση
Πάρτε έναν δίσκο με τσέρκι μεγέθους 22 εκ. Κόψτε το τσουρέκι σε φέτες, τοποθετήστε τες σαν βάση στο κάτω μέρος και σιροπιάστε τες. Στην συνέχεια ρίξτε την μισή από την κρέμα.
Στρώστε πάλι φέτες τσουρεκιού, σιροπιάστε και ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα.
Διακοσμήστε αν θέλετε με διάφορα υλικά ή προσθέστε σαντιγύ αν σας αρέσει.
Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο για 8-10 ώρες.
Αφαιρέστε το τσέρκι και απολαύστε την.