Διαβάστε μια υπέροχη καλοκαιρινή σαλάτα με κοτόπουλο που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα και μπορεί να γίνει ένα πλήρες ελαφρύ γεύμα.
Υλικά
400 γραμ. στήθος κοτόπουλου σε φέτες
150 γραμ. μορταδέλα
40 γραμ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
3 κολοκυθάκια
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
αλατοπίπερο
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Φρέσκια μέντα ή δυόσμο
Η σαλάτα κοτόπουλου με τραγανά λαχανικά είναι ένα υγιεινό πιάτο, ιδανικό για την καλοκαιρινή περίοδο. Το ψητό κοτόπουλο κοτόπουλο στη σχάρα, συνοδεύεται από επίσης ψητά λαχανικά που διατηρούν το λαμπερό τους χρώμα, την τραγανή υφή και την πολύτιμη διατροφική τους προσφορά. Για να γίνουν όλα ακόμα πιο νόστιμα, η σαλάτα εμπλουτίζεται τελικά με κύβους μορταδέλας και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Απλή και πολύ γρήγορη, αυτή η νόστιμη σαλάτα μπορεί να μπει σε μπολ και να μεταφερθεί οπουδήποτε, από το γραφείο μέχρι την παραλία, ανάλογα την περίσταση.
Πώς να ετοιμάσετε σαλάτα κοτόπουλου με τραγανά λαχανικά
Βάλτε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι και τα καβουρδίστε τα για λίγα λεπτά. Σβήστε το μάτι και αφήστε τα αμύγδαλα να κρυώσουν.
Καθαρίστε τα καρότα και τα κολοκυθάκια, κόψτε τα σε στρογγυλά και τα ψήστε τα σε αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα με ελάχιστο λάδι και τη σκελίδα σκόρδο, σε δυνατή φωτιά, για λίγα λεπτά. Τα λαχανικά πρέπει να παραμείνουν τραγανά.
Μεταφέρετε τα λαχανικά σε ένα μπολ, προσθέστε τα αμύγδαλα και μερικά ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου, ανακατέψτε και αφήστε τα στην άκρη.
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε τις φέτες κοτόπουλου και ψήστε στο γκριλ χωρίς να προσθέσετε λίπος, προσέχοντας να τις γυρίσετε στη μέση του ψησίματος.
Κόψτε τη μορταδέλα σε κύβους και τα προσθέστε την στα τραγανά λαχανικά .
Τέλος προσθέστε επίσης το κοτόπουλο κόβοντάς το σε μικρά κομματάκια.
Ανακατέψτε τη σαλάτα και στη συνέχεια περιχύστε τη με λίγο ωμό λάδι, προσθέστε λίγο πιπέρι και μερικά ακόμη φύλλα μέντας.
Η σαλάτα κοτόπουλου μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 ημέρες, κλεισμένη σε δοχείο με αεροστεγές κλείσιμο.