Και σε ποιόν δεν αρέσουν οι λουκουμάδες ντόνατ; Φτιάξτε με την συνταγή που σας προτείνουμε εύκολα και γρήγορα νοστιμότατους λουκουμάδες. Δώστε τους στα παιδιά σας για το σχολείο ή απολαύστε τους με τον καφέ σας.
Υλικά:
500 γραμμάρια (4 φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 γρ ξηρή μαγιά
25 γραμμάρια (2 κουταλιές της σούπας) ζάχαρη
Αλάτι
Ξύσμα λεμονιού
1 αυγό
250 ml (1 φλιτζάνι) γάλα
15 γραμμάρια (1 κουταλιά της σούπας) βούτυρο
Καλαμποκέλαιο
Λάδι για τηγάνισμα
Ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, προσθέστε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, το αυγό και το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώστε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
Προσθέστε το καλαμποκέλαιο στη ζύμη και αλείψτε την από όλες τις πλευρές. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε την να φουσκώσει για 1 ώρα.
Μετά από μία ώρα ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο. Με μια στρογγυλή φόρμα ή ποτήρι κόψτε σε στρογγυλό σχήμα. Με μια μικρότερη φόρμα ή ποτήρι τρυπήστε τη μέση του κύκλου για να δημιουργήσετε το σχήμα του ντόνατ-λουκουμά.
Μεταφέρετέ τα ντόνατ σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, σκεπάστε τα με ένα πανί και τα αφήστε τα να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Αφού περάσει ο χρόνος τηγανίστε τα ντόνατ στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Πασπαλίστε τα με ζάχαρη και σερβίρετε.