Η μπύρα είναι το πλέον δημοφιλές ποτό, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αν έχουμε συντροφιά και ένα καλό μεζεδάκι, δεν μας νοιάζει τίποτα! Δείτε την παρακάτω συνταγή, πάρτε ιδέες και ετοιμάστε τον πιο τέλειο μπυρομεζέ.
Τι θα χρειαστείτε:
• 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
• 5 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
• 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
• 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
• 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
• 1/3 φλιτζάνι μπύρα
• 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε κύβους
• 1 κουταλιά της σούπας μέλι
• ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
• πρέζα αλάτι
• 450 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πως θα το ετοιμάσετε:
Σε μια κατσαρόλα, με μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατέψτε μαζί την πάπρικα, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, το τσίλι σε σκόνη, την πάστα ντομάτας, την μπύρα, το μέλι, το πιπέρι και αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το μείγμα να σιγοβράζει, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει (περίπου 5 λεπτά).
Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει, χωρίς όμως να «κάπνισμα». Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίζουν να μετατρέπονται σε ροζ (περίπου 2 λεπτά). Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατέψτε μέχρι να πήξει και άλλο εκείνη και οι γαρίδες να είναι ψημένες καλά. Είστε έτοιμοι!