Ιδανικό για μεζέ αλλά και για κυρίως πιάτο στο κυριακάτικο τραπέζι, το γιαουρτλού κεμπάπ σου κρατά την καλύτερη συντροφιά με τη γεύση και τη νοστιμιά του.
Υλικά
- 1 κιλό αρνίσιο κιμά περασμένο μία φορά από τη μηχανή του κιμά
- 2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
- 2 κουταλιές γιαούρτι
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές γεμάτες πάπρικα γλυκιά
- 1 κουταλιά τσιμένι ( μίγμα μπαχαρικών )
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Πίτες για σουβλάκι
- Γιαούρτι στραγγιστό
Για τη σάλτσα
- Ελαιόλαδο
- Σκόρδο
- Ντομάτες
- Πιπεριά
- Κρεμμύδι
- Μαϊντανός
- Πάπρικα
- Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε τον κιμά στον κάδο του μίξερ. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μαϊντανό, την πάπρικα, το τσιμένι και το αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε αρκετή ώρα μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει. Ο κιμάς είναι έτοιμος όταν πιάνοντάς τον με τα δάχτυλα αρχίσει να κολλάει (περίπου 10΄ ζύμωμα). Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει ώστε να πλάθεται.
Παίρνουμε πλακέ σούβλες για κεμπάπ και τις «ντύνουμε» με το μείγμα. Ψήνουμε στη σχάρα για 7΄-8΄ από κάθε πλευρά. Τοποθετούμε τα κεμπάπ πάνω στις πίτες, βάζουμε από πάνω τη σάλτσα και το γιαούρτι και σερβίρουμε.