Ετοιμάστε τη δική σας σάλτσα, με φρέσκες ντομάτες, δίνοντας μια πικάντικη νοστιμάδα στα ζυμαρικά σας.
Τι θα χρειαστείτε:
• 500 γραμμάρια φρέσκες ντομάτες, κομμένες στη μέση
• Αλάτι και πιπέρι
• 2 κόκκινες πιπεριές καυτερές
• 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
• 6 σκελίδες σκόρδο κομμένες
• 1 κουταλιά της σούπας καρυκεύματα της επιλογής σας
• 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
• 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
• Φρέσκια παρμεζάνα τριμμένη
• Φύλλα βασιλικού
Πως θα το ετοιμάσετε:
Προσθέστε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Καλύψτε την κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Από τη στιγμή που η θερμοκρασία έχει μειωθεί σε σημείο που μπορείτε να αγγίξετε το μείγμα, με το χέρι σας, πολτοποιείστε τις ντομάτες. ΄
Στη συνέχεια, προσθέστε τα επιπλέον καρυκεύματα και σιγοβράστε για ακόμη 30-40 λεπτά. Σερβίρετε προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού. Είστε έτοιμοι!