Δεν θα αφήσεις κοκαλάκι! Μπουτάκια κοτόπουλου μπερδεύονται με κολοκύθα, κρεμμύδι, θυμάρι, μέλι και σιγοψήνονται για 45 περίπου λεπτά. Στο τέλος, φτάνει στο τραπέζι σου σερβιρισμένο με κομματάκια τυριού…. για να γαργαλίσει τον ουρανίσκο σου!
Υλικά
- 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
- 800 γραμμ. κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, χωρίς τα σπόρια και κομμένη σε μεσαίου μεγέθους μισοφέγγαρα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Λίγο θυμάρι
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- Φέτα ή κατσικίσιο τυρί
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε το κοτόπουλο, τα μισοφέγγαρα κολοκύθας, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο ταψί. Περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε στο φούρνο για 35 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το θυμάρι και περιχύνουμε με το μέλι. Ψήνουμε για άλλα δέκα λεπτά, έως ότου το κοτόπουλο έχει ψηθεί και η πέτσα είναι τραγανή. Βγάζουμε και πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι ακόμα και τα κομματάκια τυριού.