Εύκολο, για όλες τις ώρες και ξεχωριστό, που θα αρέσει σε όλους. Με φτηνά και καθημερινά υλικά, δες πως μπορείς μόνο σου να φτιάξεις μια τάρτα με πορτοκάλι, η οποία θα τρελάνει τους πάντες.
Τάρτα με πορτοκάλι ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ για 8 άτομα
Γέμιση πορτοκαλιού
* 1 1/4 κ.γ. μαγειρική ζελατίνη
* 1 κ.σ. νερό
* 1 κούπα ζάχαρη
* 2 κ.σ. φλούδα πορτοκαλιού
* 2 κ.σ. φλούδα λεμονιού
* 4 μεγάλα αυγά
* 3/4 της κούπας χυμό πορτοκάλι
* 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
Κρούστα
* 1 1/4 της κούπας αλεύρι
* 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
* 1/4 της κούπας φουντούκια
* 1/4 κ.γ. αλάτι
* 9 κ.σ. βούτυρο
* 1 μεγάλο κρόκο αυγού
ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΣΕΤΕ
Γέμιση πορτοκαλιού
* Πασπαλίστε τη ζελατίνη επάνω στο νερό μέσα σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε το για 10 λεπτά για να μαλακώσει.
* Βάλτε μαζί σε ένα μεσαίο μπολ τη ζάχαρη και τις φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού. Προσθέστε τη ζάχαρη και τα αυγά και χτυπήστε τα όλα μαζί. Προσθέστε τους χυμούς από πορτοκάλι και λεμόνι.
* Τοποθετείστε το μπολ μέσα σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να δέσουν μεταξύ τους (περίπου 5 λεπτά). Προσθέστε το μείγμα ζελατίνης και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
* Βάλτε το μείγμα στο μπλέντερ και προσθέστε το βούτυρο. Χτυπήστε μέχρι να «δέσει».
Κρούστα
* Βουτυρώστε ένα ταψί με αφαιρούμενο πάτο.
* Θρυμματίστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα φουντούκια και το αλάτι σε ένα μίξερ.
* Προσθέστε τον κρόκο αυγού και ανακατέψτε μέχρι να φύγει η υγρασία.
* Βάλτε τη ζύμη στο ταψί και απλώστε την κατά μήκος του.
* Αφήστε το ταψί στο ψυγείο για περίπου μία ώρα