ια να σου πάει καλά η εβδομάδα, φτιάξε το γλυκάκι σου! Προτίμησε ένα κέικ με πορτοκάλι και σοκολάτα, που τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας, στο σπίτι.. στο γραφείο!
Υλικά
- 1 πορτοκάλι
- 3 αυγά
- 280 γραμμ. ζάχαρη
- 200 γραμμ. βούτυρο
- 100 γραμμ. κουβερτούρα
- 25 γραμμ. κακάο
- 250 γραμμ. αλεύρι
- 1κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για την επικάλυψη σοκολάτας
- 200 γραμμ. κουβερτούρα
- 225 γραμμ. κρέμα γάλακτος
Διαδικασία
Τρυπάμε το πορτοκάλι με ένα πιρούνι και το βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό για μισή ώρα. Το περνάμε ολόκληρο από το μούλτι ώσπου να γίνει πουρές και το αφήνουμε να κρυώσει.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε τον πουρέ πορτοκαλιού και την λιωμένη κουβερτούρα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μια σχάρα και περιμένουμε να κρυώσει. Βάζουμε την σοκολάτα σε ένα μπολ, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Αφήνουμε να κρυώσει και την απλώνουμε πάνω στο κέικ.