Μια vegan καλοκαιρινή, εξωτική, αρωματική συνταγή πολύ διαφορετική απ’ ότι έχετε δοκιμάσει από τον σεφ Κωνσταντίνο Δήμουλα. Δοκιμάστε σουβλάκια από τόφου μαριναρισμένο με ένα spicy μιξ μπαχαρικών, ροδάκινα, χρωματιστές πιπεριές και κρεμμύδι. Το απόλυτο καλοκαιρινό vegan σουβλάκι που θα λατρέψετε και θα ξεχωρίσει στα καλοκαιρινά μπάρμπεκιου με φίλους. Γίνεται γρήγορα και μπορεί να προετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα.
Αν είστε vegan ή αγαπάτε την ασιατική κουζίνα είμαστε σίγουροι πως θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
200 γρ.τόφου
2 ροδάκινα
2 χρωματιστές πιπεριές
½ κρεμμύδι
Μίγμα μπαχαρικών
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
½ κ.γ. κύμινο
¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
Μαύρο πιπέρι
Μαρινάδα
2 κ.σ. σόγια σως
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 κ.γ. σριράτσα (Sriracha) σάλτσα τσίλι
Το χυμό και το ξύσμα από ένα λάιμ
Υλικά για το σερβίρισμα
4 πίτες
Πράσινη σαλάτα
Φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός
Αλάτι
Εκτέλεση
Στραγγίξτε το τόφου απο τα υγρά του και το σπάστε το με τα χέρια σε μπουκιές. Καθαρίστε τα ροδάκινα και κόψτε σε μπουκιές κι αυτά. Κόψτε τις πολύχρωμες πιπεριές σε ακανόνιστα κομμάτια και το κρεμμύδι σε τέταρτα και στη μέση.
Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε τα μπαχαρικά. Σε ένα δεύτερο μπολάκι ανακατέψτε τα υλικά της μαρινάδας. Βάλτε το κομμένο τόφου σε ένα μπολ και περιχύστε με την μαρινάδα. Προσθέστε 1 κ.γ. από το μείγμα μπαχαρικών και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το τόφου στην άκρη να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Περάστε σε ξυλάκια για σουβλάκια κομμάτια από τόφου, ροδάκινα, πιπεριές και κρεμμύδι και τα ψήστε σε γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Εναλλακτικά μπορούν να ψηθούν και στο φούρνο στους 190C για 25 λεπτά περίπου. Όσο τα ψήνετε στο γκριλ να τα αλείφετε με όση μαρινάδα έμεινε.
Σερβίρετε σε πίτα με πράσινη σαλάτα, λίγο λάιμ από πάνω, ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και μια πρέζα αλάτι.