Με δεδομένες τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνουμε ελαφρά γεύματα. Τι καλύτερο λοιπόν από την υπέροχη μακαρονοσαλάτα του Άκη Πετρετζίκη με λαχανικά και ελιές. Δροσερή, πανεύκολη, ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο και με απίθανη γεύση. Φτιάξτε την και απολαύστε την!
Υλικά
100 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
1 αγγούρι
1 ντομάτα, μικρή
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλερι
1/4 ματσάκι μαϊντανό
200 γρ.μακαρόνια βίδες, βρασμένες
2 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες
150 γρ. μαγιονέζα
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
2 κ.σ. κρουτόν
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ξεπαγώστε τον αρακά σε τρεχούμενο νερό. Σουρώστε τον και βάλτε τον σε ένα μεγάλο μπολ.
Κόψτε το αγγούρι και τη ντομάτα σε κυβάκια και τα ρίξτε τα στο μπολ.
Κόωτε το καρότο σε ροδέλες, ψιλοκόψτε το σέλερι και τον μαϊντανό και ρίξτε τα και αυτά στο μπολ προσθέτοντας τις βρασμένες βίδες και τις ελιές.
Προσθέστε τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Σερβίρετε με τα κρουτόν και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διαβάστε επίσης:
Μην πετάτε το νερό των βρασμένων μακαρονιών. Δείτε 9 χρήσεις που θα σας εκπλήξουν