Αν είστε λάτρης της σοκολάτας όπως εμείς θα λατρέψετε αυτή την πανεύκολη συνταγή σοκολατένιου μπισκοτόγλυκου.
Τα υλικά είναι πολύ απλά, δεν χρειάζεται ψήσιμο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το βάλετε στο ψυγείο και να περιμένετε γύρω στις 4 ώρες για να το απολαύσετε.
Υλικά
200 γρ τυρί κρέμα φιλαδέλφια
150ml κρέμα γάλακτος
500 γρ μαύρη σοκολάτα
30 μπισκότα Πτι Μπερ
Εκτέλεση
Βάλτε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά και ρίξτε μέσα το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια. Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, να ανακατευτούν τα υλικά και να γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από το μάτι.
Βουτήξτε τα μπισκότα Πτι Μπερ σε λίγο γάλα και στρώστε τα σε μια στρώση σε ένα τετράγωνο σκεύος. Ρίξτε από πάνω το ένα τρίτο της κρέμας που έχετε στο κατσαρολάκι. Απλώστε διαδοχικά μπισκότα και κρέμα ώστε να γίνουν τρεις στρώσεις.
Βάλτε το σκεύος με μπισκοτόγλυκο στο ψυγείο και αφήστε το να παγώσει για 4 ώρες περίπου. Στη συνέχεια σερβίρετε σε μερίδες και απολαμβάνετε.
Tip: αν θέλετε να βγουν πιο εύκολα τα κομμάτια μπορείτε να στρώσετε στο σκεύος σας μια λαδόκολλα ώστε να βγει ολόκληρο το γλυκό και να κοπεί στην συνέχεια.