Για τη βάση
230 γρ. μπισκότα βρόμης
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα
200 γρ. ζελέ σε σκόνη, με γεύση φράουλα
500 γρ. νερό, καυτό
700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. φράουλες
Για την επικάλυψη
100 γρ. ζελέ σε σκόνη, φράουλα
400 γρ. νερό, καυτό
Εκτέλεση
Aλέστε τα μπισκότα στο multi και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο να ανακατευτούν καλά.
Απλώστε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. μέχρι να καλυφθεί όλη η βάση της φόρμας.
Βάλτε το στο ψυγείο.
Για την κρέμα
Σε ένα μπολ βάλτε το ζελέ σε σκόνη και προσθέστε το μισό νερό. Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η σκόνη.
Προσθέστε το υπόλοιπο νερό και αφήστε το να κρυώσει.
Βάλτε το γιαούρτι στο ζελέ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Κόψτε τις φράουλες στη μέση και απλώστε τες πάνω στη βάση. Από πάνω ρίξτε την κρέμα και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 4-6 ώρες να σφίξει.
Για την επικάλυψη
Ετοιμάστε το ζελέ ανακατεύοντας το ζελέ με το νερό σε ένα μπολ. Όταν πέσει η θερμοκρασία του, απλώστε το προσεκτικά πάνω από την κρέμα.
Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες να κρυώσει και να σφίξει.
Δείτε το βίντεο