Prima.grPrima.grPrima.gr
Notification
Font ResizerAa
  • Μόδα
  • Ομορφιά
  • Celebrities
  • Royals
  • Ευεξία
  • Σπίτι
  • Food
  • Κατοικίδιο
  • Ταξίδια
  • Διακόσμηση
  • Αγορές
Reading: Μην βράζετε αυγά απευθείας σε νερό – Δείτε πώς τα μαγειρεύουν στα πεντάστερα ξενοδοχεία!
Share
Font ResizerAa
Prima.grPrima.gr
  • Μόδα
  • Ομορφιά
  • Celebrities
  • Royals
  • Ευεξία
  • Σπίτι
  • Food
  • Κατοικίδιο
  • Ταξίδια
  • Διακόσμηση
  • Αγορές
Search
Follow US
© 2024 Prima.gr. All Rights Reserved.
Prima.gr > Tips > Μην βράζετε αυγά απευθείας σε νερό – Δείτε πώς τα μαγειρεύουν στα πεντάστερα ξενοδοχεία!
Tips

Μην βράζετε αυγά απευθείας σε νερό – Δείτε πώς τα μαγειρεύουν στα πεντάστερα ξενοδοχεία!

Prima
Last updated: 9 Σεπτεμβρίου, 2025 10:49 πμ
Prima Published 9 Σεπτεμβρίου, 2025
Share
3 Min Read
SHARE

Τα αυγά είναι από τις πιο αγαπημένες και πολυχρηστικές τροφές παγκοσμίως. Καταναλώνονται στο πρωινό, προστίθενται σε σαλάτες, μετατρέπονται σε σνακ ή ενσωματώνονται ακόμα και σε γκουρμέ δείπνα. Όμως, υπάρχει ένα μικρό μυστικό: ο τρόπος που τα μαγειρεύουμε στο σπίτι διαφέρει σημαντικά από αυτόν που εφαρμόζουν οι σεφ στα πεντάστερα ξενοδοχεία.

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα αυγά στα πολυτελή ξενοδοχεία έχουν πιο βελούδινη υφή, πιο λαμπερή όψη και ξεφλουδίζονται εύκολα, η απάντηση κρύβεται στην τεχνική μαγειρέματος. Αντίθετα με τη δημοφιλή αντίληψη, οι επαγγελματίες δεν βάζουν απλώς τα αυγά σε καυτό νερό. Ακολουθούν συγκεκριμένα βήματα που ενισχύουν τόσο τη γεύση όσο και την υφή.

Γιατί να μην βράζετε αυγά απευθείας σε νερό

Το κλασικό βράσιμο μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά κρύβει παγίδες. Να γιατί οι σεφ το αποφεύγουν:

1. Σκληρά ασπράδια

Το έντονο βράσιμο κάνει τα ασπράδια σκληρά και λαστιχωτά, καταστρέφοντας τη φυσική, απαλή υφή του αυγού.

2. Πρασινωπός κρόκος

Αν δείτε έναν γκριζοπράσινο δακτύλιο γύρω από τον κρόκο, πρόκειται για αντίδραση σιδήρου και θείου – σύμπτωμα υπερβολικού βρασίματος.

3. Σπασμένα τσόφλια

Ο βίαιος βρασμός προκαλεί συγκρούσεις των αυγών μεταξύ τους και με τα τοιχώματα της κατσαρόλας, με αποτέλεσμα να σπάνε και να χάνουν τη φόρμα τους.

4. Έλλειψη γεύσης

Το σκέτο νερό δεν προσφέρει τίποτα στη γεύση. Οι σεφ γνωρίζουν ότι το υγρό στο οποίο μαγειρεύονται τα αυγά μπορεί να ενισχύσει το τελικό αποτέλεσμα.

Τα μυστικά των σεφ στα ξενοδοχεία πολυτελείας

Ας δούμε πώς μαγειρεύουν τα αυγά οι επαγγελματίες για να πετυχαίνουν το τέλειο αποτέλεσμα:

1. Σιγοβράσιμο, όχι κανονικό βρασμό

Οι σεφ χρησιμοποιούν ήπια θερμότητα. Το νερό δεν πρέπει να κοχλάζει έντονα, αλλά να βρίσκεται σε σταθερό σιγοβράσιμο, περίπου στους 85-90°C.

Γιατί λειτουργεί: Το σιγανό μαγείρεμα επιτρέπει στα ασπράδια να σταθεροποιηθούν χωρίς να σκληρύνουν και διατηρεί τον κρόκο κρεμώδη, όχι στεγνό.

Πώς να το κάνετε στο σπίτι:

  • Βάλτε τα αυγά σε κατσαρόλα με νερό.
  • Ζεστάνετε μέχρι να αρχίσουν να ανεβαίνουν μικρές φουσκάλες.
  • Μην αφήσετε το νερό να κοχλάζει.
  • Μαγειρέψτε για 7-8 λεπτά για μεσαία αυγά ή 9-10 για σφιχτά.

Αυτή και μόνο η αλλαγή θα μεταμορφώσει τα αυγά σας.

2. Προσθέστε αλάτι και ξύδι

Ένα έξυπνο τρικ που χρησιμοποιούν τα ξενοδοχεία: προσθήκη μιας πρέζας αλατιού και λίγες σταγόνες ξυδιού στο νερό.

  • Αλάτι: Ενισχύει το κέλυφος και μειώνει την πιθανότητα να σπάσει.
  • Ξύδι: Βοηθά τα ασπράδια να σφίξουν πιο γρήγορα, αποτρέποντας διαρροές αν υπάρξει ράγισμα.

Το αποτέλεσμα; Αυγά που ξεφλουδίζονται εύκολα και δείχνουν άψογα.

You Might Also Like

5 πράγματα που δεν πρέπει με τίποτα να κάνετε στην τηλεόρασή σας
12 φυσικές μέθοδοι για να κρατήσετε τις κατσαρίδες μακριά από το σπίτι σας
Κάνε αυτό το ποδόλουτρο και δεν θα αναγνωρίζεις τις φτέρνες σου
Πώς να λευκάνετε τα κιτρινισμένα μαξιλάρια
5 τρόποι να τοποθετήσετε φυτά που μεγαλώνουν τον χώρο σε μικρά διαμερίσματα
By Prima
Follow:
Με κλασάτο στυλ και αδιαμφισβήτητη κομψότητα, η Prima ξεχωρίζει για την ευφυΐα την θηλυκότητα και το δυναμισμό της. Γνωρίζει ακριβώς τι θέλει και πώς να το πετύχει και μέσα από τα άρθρα της μεταφέρει στους αναγνώστες την εμπειρία και την προσωπική της άποψη. Στόχος της είναι να εμπνέει και να ενημερώνει, πάντα με στυλ και φινέτσα.
Previous Article Μικρά tricks για να βγάζεις πιο φωτεινές selfies χωρίς φίλτρα
Next Article Capsule γκαρνταρόμπα: Πώς να δημιουργήσεις μια διαχρονική ντουλάπα
- Advertisement -
Ad imageAd image

You Might also Like

7 πράγματα που δεν ξέρατε ότι θα μπορούσαν να φθείρουν το στρώμα σας

15 Νοεμβρίου, 2023

Σπίτι: κάθε πότε πρέπει να αντικαθιστάτε τα οικιακά αντικείμενα

10 Σεπτεμβρίου, 2022

10 τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο σας

13 Απριλίου, 2024

Ποιά καλλυντικά θέλουν ψυγείο το καλοκαίρι; Καλοκαιρινές συμβουλές αποθήκευσης

5 Ιουνίου, 2024

Beauty decluttering: πότε να πετάξεις παλιά προϊόντα καλλυντικών

9 Σεπτεμβρίου, 2025

gallery wall: Πώς να οργανώσετε έναν τοίχο συλλογής φωτογραφιών με 8 εύκολα βήματα

9 Μαρτίου, 2023

Γιατί πρέπει να προσθέτετε βόρακα κάθε φορά που βάζετε πλυντήριο ρούχων

21 Φεβρουαρίου, 2023

Πως να απομακρύνετε την δυσάρεστη μυρωδιά του τηγανίσματος

29 Μαρτίου, 2023

prima

  • Όροι Χρήσης
  • GDPR Privacy policy
  • Σχετικά με εμάς
  • Contact
Subscribe Newsletter
Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!
[mc4wp_form]

Find Us on Socials

© 2025 Prima.gr. All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?