O σεφ Άκης Πετρετζίκης μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του παστίτσιου, ενός από τα πιο παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.
Τι χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε παστίτσιο;
Τα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε το παραδοσιακό παστίτσιο παρατίθενται αναλυτικά εδώ. Συγκεκριμένα θα χρειαστούμε
300 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
5 αυγά (2 ολόκληρα και 3 κρόκους)
100 γρ. φέτα
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 λίτρο γάλα
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κύβο ζωμό μοσχαριού
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
μοσχοκάρυδο
μυρωδικά (θυμάρι ή ρίγανη ή δάφνη)
μαϊντανός
Πώς κάνουμε το παστίτσιο;
Η μπεσαμέλ, ο κιμάς και τα μακαρόνια αποτελούν τις 3 παρασκευές για το παστίτσιο. μετά ακολουθεί η σύνθεσή τους.
Δες εδω αναλυτική τη συνταγή για το παστίτσιο του Άκη