Φτιάξτε την πιο αφράτη ομελέτα με αυτή την συνταγή του Άκη Πετρετζίκη και απολαύστε την.
Υλικά
5 αυγά, μεσαία
αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
50 γρ. ρόκα
100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Χωρίστε τους κρόκους και τα ασπράδια σε 2 διαφορετικά μπολ.
Βάλτε αλάτι στο μπολ με τα ασπράδια και χτυπήστε τα με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Ρίξτε στο μπολ με τους κρόκους το θυμάρι και πιπέρι, και χτυπήστε με το σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε τη μαρέγκα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατέψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάλτε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίξτε το βούτυρο, και αφήστε το για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει.
Ρίξτε το μείγμα των αβγών, σκεπάστε το τηγάνι με το καπάκι του, και ψήστε για 5 λεπτά.
Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά, διπλώστε την ομελέτα, και μεταφέρτε την σε ένα πιάτο.
Βάλτε σε ένα μπολ τη ρόκα, τα ντοματίνια, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο, και ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Γαρνίρετε την ομελέτα με τη σαλάτα, πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, και σερβίρετε.