Η μαγειρική μπορεί να είναι απλή, γρήγορη και πεντανόστιμη, ειδικά όταν χρησιμοποιούμε κλασικά υλικά που έχουμε πάντα στην κουζίνα μας. Αν ψάχνετε για μια εύκολη και γευστική λύση για μεσημεριανό ή βραδινό, αυτός ο συνδυασμός πατάτας και αυγού θα σας ενθουσιάσει.
Με μόνο 2 πατάτες και 1 αυγό, μπορείτε να φτιάξετε λαχταριστούς πατατοκεφτέδες, τραγανούς εξωτερικά και αφράτους εσωτερικά.
Υλικά
- 2 πατάτες
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Λίγο κόλιανδρο (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 αυγό χτυπημένο
- Τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα
- Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τις πολτοποιείτε σε ένα μπολ.
- Προσθέστε τα μπαχαρικά (πάπρικα, σκόρδο, αλάτι) και ανακατέψτε.
- Ρίξτε το αλεύρι και λίγο κόλιανδρο αν θέλετε. Ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
- Πλάστε μικρά μπιφτέκια και περάστε τα πρώτα από το χτυπημένο αυγό και μετά από την τριμμένη φρυγανιά.
- Τηγανίστε σε μέτρια φωτιά με αρκετό λάδι μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Στραγγίστε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε ζεστά!
Γιατί να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή
Εύκολα υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα, Γρήγορη προετοιμασία χωρίς κόπο, Τραγανό εξωτερικό και αφράτο εσωτερικό,Ιδανικό συνοδευτικό ή ελαφρύ γεύμα!
Σερβίρετε τους πατατοκεφτέδες σας με γιαούρτι, σως γιαουρτιού ή μια σπιτική σάλτσα ντομάτας για ακόμα περισσότερη απόλαυση.
Δοκιμάστε το και θα γίνει το αγαπημένο σας γρήγορο γεύμα!