Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις. Το αγαπημένο σου κοτόπουλ κομμένο σε λωρίδες με μιξ μπαχαρικών και αυγό σε μία αποθέωση γεύσεων.
Υλικά
3 αυγά
2 στήθη κοτόπουλο φιλέτο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 κουταλάκια μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ (corn flour)
1 κουταλάκι αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα (ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο ότι σας αρέσει)
μαρούλι και ντοματίνια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Κόψτε το φιλέτο κοτόπουλου σε μακριές λεπτές λωρίδες και ανακατέψτε τες με τους κρόκους αυγών, το σκόρδο, το mix μπαχαρικών, το αλάτι και το κορν φλάουρ.
Χτυπήστε χωριστά σε ένα μπολ τα ασπράδια σε μαρέγκα. Βάλτε το λάδι στη φωτιά να κάψει, βουτήξτε μία μία λωρίδα κοτόπουλο στην μαρέγκα και τηγανίστε την.
Σερβίρετε με φύλλο μαρούλι και ντοματίνια.