Οι λευκοί τοίχοι κάνουν έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, φωτεινότερος και καθαρότερος. Το πρόβλημα με τους λευκούς τοίχους είναι ότι λερώνονται εύκολα, είτε λόγω γρατσουνιών από την κίνηση των επίπλων είτε λόγω δακτυλικών αποτυπωμάτων από μικρά παιδιά.
Είναι δύσκολο να διατηρήσετε ένα σπίτι λαμπερό όταν οι τοίχοι δείχνουν κάθε σημάδι φθοράς. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε τους τοίχους σας να φαίνονται σαν φρεσκοβαμμένοι. Οι λευκοί τοίχοι μπορούν να καθαριστούν με οικιακά διαλύματα όπως σαπούνι πιάτων ή μια πάστα μαγειρικής σόδας και νερού, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν με ένα βρεγμένο σφουγγάρι και να σκουπιστούν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εμπορικά προϊόντα όπως τα καθαριστικά για όλες τις χρήσεις και τις μαγικές γόμες.
Πόσο συχνά όμως πρέπει να καθαρίζετε τους τοίχους σας; Οι τοίχοι συνήθως καθαρίζονται κατά τη διάρκεια της γενικής καθαριότητας ή πριν από σημαντικά γεγονότα στο σπίτι. Ωστόσο, οι τοίχοι λερώνονται περισσότερο μετά από ένα πάρτι ή τους καλοκαιρινούς μήνες όταν ανοίγουμε τα παράθυρά μας για να μπει ο καθαρός αέρας και μαζί του και η σκόνη. Συχνότερα, οι τοίχοι απαιτούν τοπικό καθαρισμό, ειδικά σε σπίτια με παιδιά και κατοικίδια.
Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τους τοίχους σας θα χρειαστείτε:
Σφουγγάρι,
σπογγοπετσέτα ή πανάκι μικροϊνών,
ρολό χαρτί κουζίνας,
Καθαριστικό για όλες τις χρήσεις,
Ήπιο απορρυπαντικό πιάτων,
Μαγειρική σόδα,
Μαγική γόμα,
Πώς να καθαρίσετε σωστά τους λευκούς τοίχους
Το μέγεθος και ο τύπος του λεκέ καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό ποιες προμήθειες θα χρειαστείτε. Ως επί το πλείστον, μπορείτε να αντιμετωπίσετε οποιονδήποτε λεκέ με ένα μαλακό σφουγγάρι ή πανί από μικροΐνες, αλλά για επίμονους λεκέδες, ίσως χρειαστείτε μια μαγική γόμα ή μια βούρτσα καθαρισμού.
Ξεκινήστε με ξεσκόνισμα από την οροφή μέχρι το δάπεδο
Εάν δεν έχετε να κάνετε με κάποιο λερωμένο σημεία σημείο απλά θέλετε να διώξετε την σκόνη, πάρτε μια σκάλα, ένα υγρό πανί από μικροΐνες και ξεκινήστε τη δουλειά. Φροντίστε να ελέγχετε το πανί σας καθώς εργάζεστε, να το ξεπλένετε και να τις στύβετε καθώς λερώνεται. Μπορείτε να προσθέσετε σπρέι καθαριστικού για όλες τις χρήσεις αν θέλετε, αλλά δεν είναι απαραίτητο.
Τοπικός καθαρισμός
1: Καθαριστικό για όλες τις χρήσεις
Μπορείτε να συνδυάσετε οποιοδήποτε καθαριστικό γενικής χρήσης με ένα πανί από μικροΐνες, βετέξ ή χαρτί κουζίνας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις όπως αυτό που αντιμετωπίζει τα προβλήματα λίπους στην κουζίνα σας καθώς λειτουργούν καλύτερα σε κολλώδεις ακαθαρσίες, όπως αν πεταχτεί κάποιο φαγητό ή ποτό στον τοίχο σας. Η μέθοδος καθαρισμού γενικής χρήσης λειτουργεί καλύτερα αν ο λεκές αντιμετωπιστεί άμεσα.
2: Σαπούνι πιάτων και μαλακό σφουγγάρι
Το απορρυπαντικό πιάτων είναι στην πραγματικότητα ένα φανταστικό καθαριστικό για επιφάνειες στο σπίτι σας, από πάγκους μέχρι χαλιά. Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα ήπιο υγρό πιάτων που δεν έχει πολύ βαρύ άρωμα ή άλλες σκληρές χημικές ουσίες. Πάρτε ένα μαλακό σφουγγάρι, βρέξτε το, προσθέστε μια σταγόνα σαπούνι πιάτων και τρίψτε απαλά τον λεκέ μέχρι να δείτε αφρό. Αφήστε τον να καθίσει για λίγο και μετά σκουπίστε τον με ένα υγρό πανί από μικροΐνες. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία δύο ή τρεις φορές.
3: Πάστα μαγειρικής σόδας
Έχετε ένα πραγματικά επίμονο σημείο που είναι ακόμα κολλημένο; Δοκιμάστε αυτή τη φυσική θεραπεία για όλους τους τύπους λεκέδων και επιφανειών. Πάρτε λίγη μαγειρική σόδα και ένα μπολ, δημιουργήστε μια πάστα χρησιμοποιώντας τρία μέρη μαγειρικής σόδας σε ένα μέρος νερού. Θα πρέπει να έχει ελαφρώς κολλώδη υφή, οπότε προσαρμόστε την αναλογία σας ανάλογα. Απλώστε απαλά την πάστα στον τοίχο με ένα βρεγμένο σφουγγάρι. Αφήστε το να καθίσει – όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο. Μόλις το σημείο εμποτιστεί επαρκώς, σκουπίστε το με ένα υγρό πανί από μικροΐνες ή χαρτί κουζίνας.
4: Μαγική γόμα
Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν,βρέξτε μια μαγική γόμα και σκουπίστε απαλά τον λεκέ ή τη γρατσουνιά μέχρι να καθαρίσουν οι τοίχοι. Οι μαγικές γόμες είναι τόσο δυνατές που θα απαιτούν ελάχιστο έως καθόλου κόπο. Να είστε προσεκτικοί σε γυαλιστερούς και ημί-γυαλιστερούς βαμμένους τοίχους καθώς η γόμα μπορεί να αφήσει ένα αξιοσημείωτο «θαμπό» σημείο εάν χρησιμοποιηθεί επιθετικά κατά το τρίψιμο.