Prima.grPrima.grPrima.gr
Notification
Font ResizerAa
  • Μόδα
  • Ομορφιά
  • Celebrities
  • Royals
  • Ευεξία
  • Σπίτι
  • Food
  • Κατοικίδιο
  • Ταξίδια
  • Διακόσμηση
  • Αγορές
Reading: 10 βασικοί μαγειρικοί όροι της Γαλλικής κουζίνας που πρέπει να γνωρίζετε. Πόσους ξέρετε;
Share
Font ResizerAa
Prima.grPrima.gr
  • Μόδα
  • Ομορφιά
  • Celebrities
  • Royals
  • Ευεξία
  • Σπίτι
  • Food
  • Κατοικίδιο
  • Ταξίδια
  • Διακόσμηση
  • Αγορές
Search
Follow US
© 2024 Prima.gr. All Rights Reserved.
Prima.gr > Food > Συνταγές > 10 βασικοί μαγειρικοί όροι της Γαλλικής κουζίνας που πρέπει να γνωρίζετε. Πόσους ξέρετε;
Συνταγές

10 βασικοί μαγειρικοί όροι της Γαλλικής κουζίνας που πρέπει να γνωρίζετε. Πόσους ξέρετε;

Prima
Last updated: 28 Ιανουαρίου, 2025 8:14 πμ
Prima Published 28 Ιανουαρίου, 2025
Share
3 Min Read
SHARE

Η κουζίνα μπορεί να φαίνεται τρομακτική όταν εμφανίζονται άγνωστοι όροι σε μια συνταγή. Ανακαλύψτε τους 10 πιο συνηθισμένους μαγειρικούς όρους που θα σας βοηθήσουν να αποκωδικοποιήσετε κάθε συνταγή και να μαγειρέψετε σαν επαγγελματίας!

Περιεχόμενα
1. À la diable2. Bain-marie3. BrunoiseΠώς να το κάνετε:4. Clarifier5. Cuisson à blanc6. Déglacer7. Infuser8. Mariner9. Pocher10. RéduireΣυμπέρασμα

1. À la diable

Αναφέρεται σε πιάτα με πικάντικες σάλτσες που περιέχουν συστατικά όπως πιπέρι καγιέν, πίκλες, ξίδι ή σάλτσα Worcester.

2. Bain-marie

Μέθοδος μαγειρέματος στην οποία ένα σκεύος με υλικό τοποθετείται μέσα σε άλλο σκεύος γεμάτο με ζεστό νερό.

  • Χρήση: Για να λιώσει σοκολάτα, να ζεσταθούν σάλτσες ή να παρασκευαστούν ευαίσθητες κρέμες.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στον φούρνο όσο και στο μάτι της κουζίνας.

3. Brunoise

Τεχνική κοπής λαχανικών ή φρούτων σε πολύ μικρούς κύβους (περίπου 2 χιλιοστά).

Πώς να το κάνετε:

  1. Κόψτε σε λεπτές φέτες.
  2. Κόψτε κάθε φέτα σε λεπτά μπαστουνάκια.
  3. Κόψτε τα μπαστουνάκια σε μικρούς κύβους.

4. Clarifier

Σημαίνει «διαχωρίζω»:

  • Το βούτυρο, διαχωρίζοντας το λίπος από το γάλα.
  • Τα αυγά, διαχωρίζοντας τον κρόκο από το ασπράδι.
  • Ένα ζωμό, αφαιρώντας τυχόν θολά υπολείμματα.

5. Cuisson à blanc

Μαγείρεμα μιας βάσης ζύμης (για τάρτες ή πίτες) πριν προστεθεί η γέμιση, για να διατηρηθεί τραγανή.

  • Θερμοκρασία: 210°C για 10 λεπτά.
  • Έπειτα, μειώστε τη θερμοκρασία για να αποφύγετε το κάψιμο.

6. Déglacer

Η διαδικασία αφαίρεσης των καραμελωμένων ζουμιών από ένα σκεύος μαγειρικής προσθέτοντας ένα υγρό (π.χ. κρασί, ζωμό ή ξίδι) και βράζοντάς το.

  • Στόχος: Δημιουργία μιας γευστικής σάλτσας.

7. Infuser

Η διαδικασία εκχύλισης αρωμάτων από βότανα ή μπαχαρικά, βυθίζοντάς τα σε ζεστό νερό για 5-10 λεπτά.

  • Σημείωση: Η έγχυση διαφέρει από το αφέψημα.

8. Mariner

Η διαδικασία μαρινάδας κρέατος ή ψαριού σε αρωματικό υγρό για να γίνει πιο τρυφερό και γευστικό.

  • Συμβουλή: Μην προσθέτετε αλάτι στη μαρινάδα, γιατί «ψήνει» τις ίνες.
  • Μέγιστος χρόνος μαριναρίσματος: 24 ώρες.

9. Pocher

Μαγείρεμα ευαίσθητων υλικών, όπως αυγά ή ψάρι, σε υγρό που βρίσκεται λίγο κάτω από το σημείο βρασμού.

  • Παραδείγματα: Ποσέ αυγά ή μαγείρεμα οστών για σούπες.

10. Réduire

Η τεχνική βρασμού ενός υγρού (όπως ζωμού ή σάλτσας) για να μειωθεί ο όγκος του και να ενισχυθεί η γεύση και η πυκνότητά του.

Συμπέρασμα

Η κατανόηση αυτών των όρων είναι το πρώτο βήμα για να εξελίξετε τις μαγειρικές σας δεξιότητες και να διαπρέψετε στην κουζίνα. Είστε έτοιμοι να εντυπωσιάσετε με τα πιάτα σας;

You Might Also Like

μανιταροσουπα
Πανεύκολη & νόστιμη μανιταρόσουπα!
Το τέλειο πρωινό: Τοστ με μπέικον και βασιλικό!
Σοκολατένια Όνειρα: 5 Τάσεις που θα Λιώσουν το 2024!
Συνταγή για κοτόπουλο με κολοκύθα και τυρί
Δοκιμάστε αυτό το μοναδικό αλμυρό κέικ και θα γλείφετε τα δάκτυλά σας
By Prima
Follow:
Με κλασάτο στυλ και αδιαμφισβήτητη κομψότητα, η Prima ξεχωρίζει για την ευφυΐα την θηλυκότητα και το δυναμισμό της. Γνωρίζει ακριβώς τι θέλει και πώς να το πετύχει και μέσα από τα άρθρα της μεταφέρει στους αναγνώστες την εμπειρία και την προσωπική της άποψη. Στόχος της είναι να εμπνέει και να ενημερώνει, πάντα με στυλ και φινέτσα.
Previous Article Ποιο βερνίκι νυχιών να επιλέξετε ανάλογα με το χρώμα του δέρματός σας
Next Article Βιταμίνη Κ: Γιατί είναι απαραίτητη και πώς συνδυάζεται ιδανικά με τη βιταμίνη D
- Advertisement -
Ad imageAd image

You Might also Like

Συνταγή: Αυγά ποσέ εύκολα και γρήγορα στο φούρνο μικροκυμάτων

31 Αυγούστου, 2024

Ατομικά πασχαλινά τσουρέκια του Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε τα και θα γλύφετε τα δάκτυλά σας.

2 Απριλίου, 2023

4 συνταγές για εύκολα και γρήγορα βραδινά γεύματα

5 Μαρτίου, 2024

Μόνο 2 πατάτες και 1 αυγό Ένα γρήγορο και νόστιμο πιάτο για το επόμενο γεύμα σας

20 Μαρτίου, 2025
καπνιστή μοτσαρέλα

Συνταγή: Νοστιμότατα ζυμαρικά με καπνιστή μοτσαρέλα

18 Απριλίου, 2022
Παστίτσιο

Συνταγή Παστίτσιο δια χειρός Άκη Πετρετζίκη: Πως θα φτιάξεις το γνωστό παραδοσιακό παστίτσιο

18 Απριλίου, 2022
κεικ σοκαλάτας με πορτοκάλι

Το κέικ της ημέρας! Συνταγή για κέικ με πορτοκάλι & σοκολάτα

20 Αυγούστου, 2022
μήλα με φύλλα φασκόμηλου

Τραγανά μήλα με φύλλα φασκόμηλου και σιρόπι σφενδάμου

15 Απριλίου, 2022

prima

  • Όροι Χρήσης
  • GDPR Privacy policy
  • Σχετικά με εμάς
  • Contact
Subscribe Newsletter
Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!
[mc4wp_form]

Find Us on Socials

© 2025 Prima.gr. All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?