Υπάρχουν γεύσεις που δεν χρειάζονται περιγραφή – αρκεί ένα άγγιγμα στον ουρανίσκο για να ξυπνήσουν μνήμες, να γεμίσουν την ψυχή και να μεταφέρουν το μυαλό σε πασχαλινά τραπέζια, νηστίσιμες λιχουδιές και Κυριακές με λιακάδα. Μια από αυτές είναι και η ταραμοσαλάτα. Όχι οποιαδήποτε όμως. Μιλάμε για την πιο αφράτη ταραμοσαλάτα με ψωμί, αυτή που λιώνει στο στόμα σαν βελούδο και αφήνει πίσω της το τέλειο ισοζύγιο αλμύρας, λεμονιού και ελαιόλαδου.
Φτιαγμένη με λευκό ταραμά – τον αγνό, ανεπεξέργαστο «θησαυρό» της ελληνικής θάλασσας – αυτή η συνταγή δεν είναι απλώς ένα ορεκτικό. Είναι ένα μικρό τελετουργικό απόλαυσης. Κάθε κουταλιά θυμίζει Σαρακοστή, οικογένεια, γιαγιάδες που έλιωναν το ψωμί στο γουδί και μοσχοβόλαγε όλη η κουζίνα. Το αποτέλεσμα; Ένα απόλυτα ισορροπημένο, χειροποίητο άλειμμα που κάνει κάθε μπουκιά λαγάνας να μοιάζει με γαστρονομική αποκάλυψη.
Ακολούθησε αυτή τη δοκιμασμένη παραδοσιακή συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια και φτιάξε στο σπίτι σου την πιο κρεμώδη και αρωματική ταραμοσαλάτα με ψωμί