Prima.grPrima.grPrima.gr
Notification
Font ResizerAa
  • Μόδα
  • Ομορφιά
  • Celebrities
  • Royals
  • Ευεξία
  • Σπίτι
  • Food
  • Κατοικίδιο
  • Ταξίδια
  • Διακόσμηση
  • Αγορές
Reading: Πώς να πετύχετε την τέλεια πάστα φιστικιού για σοκολάτα τύπου Ντουμπάι
Share
Font ResizerAa
Prima.grPrima.gr
  • Μόδα
  • Ομορφιά
  • Celebrities
  • Royals
  • Ευεξία
  • Σπίτι
  • Food
  • Κατοικίδιο
  • Ταξίδια
  • Διακόσμηση
  • Αγορές
Search
Follow US
© 2024 Prima.gr. All Rights Reserved.
Prima.gr > Food > Πώς να πετύχετε την τέλεια πάστα φιστικιού για σοκολάτα τύπου Ντουμπάι
Food

Πώς να πετύχετε την τέλεια πάστα φιστικιού για σοκολάτα τύπου Ντουμπάι

Prima
Last updated: 2 Απριλίου, 2025 7:51 μμ
Prima Published 2 Απριλίου, 2025
Share
3 Min Read
SHARE

Η σοκολάτα Ντουμπάι έχει γίνει το απόλυτο viral γλυκό των τελευταίων μηνών. Με τη λαχταριστή γέμιση από ρευστή πάστα φιστικιού και το φύλλο κανταίφι (kunefe), καλυμμένη από σοκολάτα γάλακτος, έχει κατακτήσει τους ουρανίσκους και τα social media. Αν και οι εκδοχές της κυκλοφορούν πλέον από γνωστές μάρκες, η τιμή της παραμένει υψηλή. Γιατί λοιπόν να μην τη φτιάξετε μόνοι σας;

Το βασικό συστατικό αυτής της σοκολάτας είναι η πάστα φιστικιού. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να την φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, εξοικονομώντας χρήματα και απολαμβάνοντας αυθεντική γεύση.

Το πρόβλημα του κόστους και η λύση

Το φιστίκι είναι ακριβό – περίπου 25 ευρώ το κιλό. Για αυτό, πολλοί προτείνουν να προσθέσουμε λίγη σκόνη αμυγδάλου, η οποία ρίχνει το κόστος και ταυτόχρονα χαρίζει κρεμώδη υφή. Η αναλογία που προτείνεται είναι 30 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου για κάθε 100 γραμμάρια φιστίκι. Ωστόσο, αν θέλετε πιο έντονη γεύση φιστικιού, μπορείτε να μειώσετε ή και να παραλείψετε εντελώς την αμυγδαλόσκονη.

Η τέχνη της σωστής παρασκευής

Το πρώτο βήμα για πλούσια γεύση είναι να γίνη σωστά το καβούρδισμα του φιστικιού: στους 150°C για περίπου 10 λεπτά. Προσοχή να μην το παρακάνετε, γιατί θα πικρίσει. Στη συνέχεια, φτιάχνουμε ένα απλό σιρόπι με νερό και ζάχαρη. Όταν είναι έτοιμο, το αναμειγνύουμε με τα φιστίκια και τη σκόνη αμυγδάλου στο μπλέντερ.

Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια λεία αλλά πλούσια πάστα, διατηρώντας αν θέλουμε μικρά κομματάκια για λίγη υφή. Στο τέλος, προσθέτουμε λίγο ουδέτερο λάδι – όπως ηλιέλαιο – για περισσότερη ρευστότητα. Αν θέλετε πιο «χυτή» υφή, προσθέστε μια ακόμα κουταλιά.

Αν και πολλές συνταγές περιλαμβάνουν λευκή σοκολάτα ή γάλα σε σκόνη, αν ετοιμάζετε τη γέμιση για σοκολάτα τύπου Ντουμπάι, καλό είναι να τα αποφύγετε ώστε να μην γίνει πολύ βαριά η παρασκευή.

Υλικά για 1 βαζάκι πάστα φιστικιού

  • 250 γρ. ανάλατα, χοντροκομμένα φιστίκια
  • 15 ml νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 20 γρ. ουδέτερο λάδι (π.χ. ηλιέλαιο)
  • Μια πρέζα ανθός αλατιού

Εκτέλεση

  1. Ψήστε τα φιστίκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  2. Σε μικρό κατσαρολάκι, ζεστάνετε το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ σιρόπι. Αφαιρέστε από τη φωτιά μόλις διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Στο μπλέντερ, προσθέστε τα φιστίκια, τη σκόνη αμυγδάλου, το σιρόπι και τον ανθό αλατιού. Αναμείξτε μέχρι να δημιουργηθεί πάστα.
  4. Προσθέστε το λάδι και αναμείξτε ξανά μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή υφή.
  5. Μεταφέρετε την πάστα σε βαζάκι και φυλάξτε την σε ντουλάπι.

Συμπέρασμα

Με αυτή τη συνταγή, όχι μόνο εξοικονομείτε χρήματα αλλά απολαμβάνετε και αγνή, πλούσια γεύση φιστικιού, ιδανική για να γεμίσετε σπιτικές σοκολάτες τύπου Ντουμπάι ή για να ενισχύσετε τα γλυκά σας με μια πινελιά πολυτέλειας.

You Might Also Like

Ξέμπλεξε στο λεπτό: Σοκολατόπιτα με γλάσο για να την γλυκάνεις
Πίτσα με φετα και γαρίδες
Άρωμα καλοκαιρινής Ελλάδας: Πίτσα με φέτα και γαρίδες
Μπουτια κοτόπουλο
Κοτόπουλο γεμιστό με κεφαλοτύρι. Η συνταγή της επιτυχίας
Κρεμμύδι: δεν φαντάζεστε τα οφέλη για την υγεία
Γαρίδες με μπίρα – Πίνουμε και εμείς, πίνουνε και εκείνες!
TAGGED:Σοκαλάτα Ντουμπάι
By Prima
Follow:
Με κλασάτο στυλ και αδιαμφισβήτητη κομψότητα, η Prima ξεχωρίζει για την ευφυΐα την θηλυκότητα και το δυναμισμό της. Γνωρίζει ακριβώς τι θέλει και πώς να το πετύχει και μέσα από τα άρθρα της μεταφέρει στους αναγνώστες την εμπειρία και την προσωπική της άποψη. Στόχος της είναι να εμπνέει και να ενημερώνει, πάντα με στυλ και φινέτσα.
Previous Article Μακιγιάζ που ξεφλουδίζει: Το μυστικό μιας δερματολόγου για να το αντιμετωπίσετε
Next Article Οι τάσεις της μόδας για την άνοιξη/καλοκαίρι 2025 και πώς να τις φορέσετε κομψά μετά τα 40
- Advertisement -
Ad imageAd image

You Might also Like

μήλα με φύλλα φασκόμηλου

Τραγανά μήλα με φύλλα φασκόμηλου και σιρόπι σφενδάμου

15 Απριλίου, 2022

Δοκιμάστε αυτό το μοναδικό αλμυρό κέικ και θα γλείφετε τα δάκτυλά σας

13 Σεπτεμβρίου, 2023

Συνταγή: Αυγά ποσέ εύκολα και γρήγορα στο φούρνο μικροκυμάτων

31 Αυγούστου, 2024
καπνιστή μοτσαρέλα

Συνταγή: Νοστιμότατα ζυμαρικά με καπνιστή μοτσαρέλα

18 Απριλίου, 2022

Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν τρώτε Fast Food μία φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με διαιτολόγους

27 Ιουνίου, 2024
κεικ σοκαλάτας με πορτοκάλι

Το κέικ της ημέρας! Συνταγή για κέικ με πορτοκάλι & σοκολάτα

20 Αυγούστου, 2022
Σαλτσα ντοματας

Πικάντικη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό για μακαρόνια – Εύκολο και πάνω απ΄ όλα γευστικό. Το φτιάχνει και άμπαλος

18 Απριλίου, 2022

Υπέροχο γιαουρτογλυκό με ζελέ και φράουλες από τον Άκη Πετρετζίκη

15 Μαρτίου, 2024

prima

  • Όροι Χρήσης
  • GDPR Privacy policy
  • Σχετικά με εμάς
  • Contact
Subscribe Newsletter
Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!
[mc4wp_form]

Find Us on Socials

© 2025 Prima.gr. All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?