Το καλοκαίρι είναι γεμάτο με πολύχρωμα, ζουμερά φρούτα που δροσίζουν και ταυτόχρονα ωφελούν τον οργανισμό. Αν όμως ψάχνεις κάτι που εκτός από γεύση προσφέρει φυσική ενίσχυση του κολλαγόνου, υπάρχει ένα φρούτο που ξεχωρίζει – και πολλοί δεν γνωρίζουν τη δύναμή του.
Το φρούτο-σύμμαχος της επιδερμίδας: το ακτινίδιο
Ναι, το ακτινίδιο – αν και δεν το κατατάσσουμε πάντα στα “καλοκαιρινά” – ωριμάζει και καταναλώνεται ευχάριστα την περίοδο του καλοκαιριού, και αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές πηγές βιταμίνης C, απαραίτητης για τη σύνθεση κολλαγόνου.
Γιατί το ακτινίδιο βοηθά στο κολλαγόνο:
- Περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι (ένα μόνο ακτινίδιο καλύπτει πάνω από το 100% των ημερήσιων αναγκών)
- Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την παραγωγή και σταθερότητα των ινών κολλαγόνου στο δέρμα
- Ενισχύει την αντιοξειδωτική προστασία, μειώνοντας τις βλάβες από τον ήλιο και τη ρύπανση
Πώς ωφελεί το δέρμα σου
Η τακτική κατανάλωση ακτινιδίου μπορεί να συμβάλει σε:
- Μείωση των λεπτών γραμμών
- Βελτίωση της ελαστικότητας
- Φωτεινότερη και πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα
- Πρόληψη πρόωρης γήρανσης λόγω ηλιακής ακτινοβολίας
Επίσης, βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου, ο οποίος σχετίζεται με την καλή οξυγόνωση των κυττάρων του δέρματος.
Τρόποι να το εντάξεις στην καθημερινότητα
- Ως σνακ μόνο του, καθαρισμένο και κομμένο
- Σε σαλάτες φρούτων για περισσότερη φρεσκάδα
- Σε smoothies με γιαούρτι ή φυτικό γάλα
- Μαζί με βρώμη για πρωινό
- Σαν βάση για δροσερό επιδόρπιο με μέλι και ξηρούς καρπούς
Αν θες να ενισχύσεις τα επίπεδα κολλαγόνου με φυσικό τρόπο και χωρίς συμπληρώματα, το ακτινίδιο είναι απλό, νόστιμο και εξαιρετικά αποτελεσματικό.